Makkelijk, mooi, luchtzuiverend

Spathiphyllum, publiekslieveling

Home » Over Bestplant » Teelt Spathiphyllum

Value for money. En nog aantrekkelijk ook: Spathiphyllum

De Spathiphyllum is in alle opzichten een ideale plant. Makkelijk te verzorgen. Goed te vervoeren, ook over lange afstanden. En relatief goedkoop. Vergelijkbare planten met eenzelfde hoeveelheid blad en bijzondere bloemen zijn al snel twee keer zo duur. En de Spathiphyllum is ook nog eens luchtzuiverend. Een plant dus waar een bijzonder verhaal aan vastzit.

De Spathipphyllum is al sinds de 19e eeuw onafgebroken een populaire plant in Europa. Ze is familie van de Aronskelk en komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika. Door de opvallende witte vorm van de grote bloemen wordt Spathiphyllum ook wel lepeltjesplant genoemd. De Engelsen spreken van Peace Lily.

De luchtzuiverende werking van de Spathiphyllum is zó sterk dat deze plant zelfs stoffen als benzeen en formaldehyde opneemt. Ze breekt deze af en geeft daarvoor in ruil zuurstof af. In een ruimte waar veel mensen zijn (en waar dus veel uitgeademde lucht hangt) is de Spathiphyllum zeer aan te raden en zeer gemakkelijk te verzorgen. Daarover leest u meer onder de tab verzorging.