Lang plezier van een Bestplant-plant

Tips van de professionals

Home » Duurzaamheid

Met zorg gekweekt, graag met liefde verzorgd

Het is de ambitie van Bestplant om met bijna 100.000 m2 aan teeltoppervlak zoveel mogelijk mensen deze bijzondere luchtzuiverende planten te laten ervaren! Daarbij loopt duurzaamheid als een rode draad door de organisatie en vormt het de basis op gebied van arbeid, milieu en techniek. Het mooier en gezonder maken van de wereld is de drijfveer van Bestplant en de planten die er worden geteeld onderstrepen dit met hun luchtzuiverende werking!

DUURZAME INVULLING

Bij Bestplant bewegen we soepel mee met de markt. Vraag en aanbod van onze klanten koppelen we dagelijks 100% digitaal. Ook de energiemarkt is belangrijk. Duurzaam en energieneutraal telen staat voorop bij Bestplant. We wekken stroom op met zonnepanelen en de zon verwarmt onze kassen. Die warmte houden we zo veel mogelijk binnen met ons schermdoek. We gebruiken nauwelijks gas en verwarmen onze planten met aardwarmte. Dat is heet water uit de aarde waarmee we onze kas duurzaam verwarmen.

Het regenwater vangen we op en gebruiken we voor de duurzame teelt van onze planten. Met de inzet van biologie beschermen we onze mooie planten op een duurzame manier. We minimaliseren ons verbruik, hergebruiken onze grondstoffen en recyclen. Ook gaan we duurzaam om met de energie van onze medewerkers, staan we als team voor elkaar klaar en dragen we met de duurzame teelt van onze luchtzuiverende planten bij Bestplant bij aan een mooiere en gezondere wereld.

DUURZAME PARTNERS

Het verder verduurzamen van onze organisatie en teelt doen wij onder andere door het meten van duurzaamheid op basis van onze ecologische foodprint, het verbeteren en versterken van ketentransparantie en faciliteren van duurzame R&D-trajecten. Het uiteindelijke doel is om de woon-, werk- en leefomgeving van mensen op deze manier mooier en gezonder te maken en een leefbare planeet achter te laten voor onze kleinkinderen en achterkleinkinderen.

De naam Bestplant zegt eigenlijk alles al. We streven in alles naar het beste: productkwaliteit, traceerbaarheid, duurzaamheid, eerlijkheid en transparantie. Daar leven we naar. Om die reden lieten we ons onder de loep nemen en dat resulteerde in vijf certificeringen. Die geven onze zakelijke relaties èn de consument de zekerheid dat ons bedrijf net zo mooi is als de planten die we produceren:

  • MPS-A – Duurzame bedrijfsvoering is onze standaard.
  • MPS-GAP – Zekerheid voor de retail.
  • MPS-Socially Qualified – Omdat we ook goed voor onze mensen zorgen.
  • Fytagoras – Voor onze wetenschappelijk bewezen sterk luchtzuiverende planten