Flexibel èn stabiel,

dankzij 20 jaar ervaring

Home » Over Bestplant

Constante productie, constante kwaliteit

Sinds 1994 is Bestplant absolute specialist in de teelt van Spathiphyllum. Deze planten telen we jaarrond in bijna 100.000 m2 kassen. Jaarlijks verkopen we honderdduizenden planten. Bestplant is door de grote en constante productie zeer flexibel, we leveren altijd exact de gewenste aantallen en kwaliteit en we hebben de grotere potmaten: 17 tot 27 cm. Deze flinke planten geven value for money.

Luchtzuiverende planten als de Spathiphyllum van Bestplant worden onder andere verkocht onder het label Air So Pure. Air So Pure omvat een groep planten waarvan de gezonde effecten wetenschappelijk bewezen zijn. De aanwezigheid van deze planten die de lucht zuiver maken zorgt voor gezonder en prettiger leven en daardoor voor meer welzijn en productiviteit en minder ziekteverzuim. Op www.AirSoPure.nl staat meer informatie over de bijzondere kwaliteiten van Spathiphyllum.

PLANTVERZORGING

De planten van Bestplant krijgen de best mogelijke zorg. Zo zijn we een jaar bezig om Spathiphyllum in topconditie op te kweken. Zodra de Spathiphyllum en Hortensia onze kassen verlaten, zijn ze uiteindelijk afhankelijk van de zorg van de consument. Daarom delen we graag onze kennis met een aantal verzorgingstips.

Spathiphyllum is een kamerplant die houdt van gematigd licht en vochtige aarde. De bloemen zijn wit en het blad groen. Als deze verkleuren, snij ze dan zo laag mogelijk in de plant af, zodat de energie naar de ‘goede’ stelen gaat.

Hortensia is geschikt als tuinplant die ook binnen kan en staat het liefst met vochtige aarde in de zon of halfschaduw. Metaalhoudende grond zorgt voor blauwe en kalkhoudende grond voor roze bloemen. Knip ’s morgens vroeg of laat in de middag de bloemen voor op de vaas.