Spathiphyllum op z’n best,

Hortensia op z'n mooist

Spathiphyllum op z’n best,

Hortensia op z'n mooist

Spathiphyllum op z’n best,

Hortensia op z'n mooist

Spathiphyllum op z’n best,

Hortensia op z'n mooist

Home » Kwekers dragen bij aan betere leefomgeving; Fair Flora-planten voor basisschool

KWEKERS DRAGEN BIJ AAN BETERE LEEFOMGEVING; Fair Flora-planten voor basisschool

TER AAR – Plantenkwekers Bestplant, Reijm Nieuwerkerk en Fachjan hebben deze week een grote partij groene planten geschonken aan basisschool De Fontein in Ter Aar. De  kwekerijen, die hun planten sinds kort leveren onder het Fair Flora-label, reageerden daarmee op een Facebook-oproep van een docent.

Sabine van Tol, leerkracht van groep 6/7 op basisschool De Fontein in Ter Aar, voerde onlangs een experiment uit in haar klaslokaal. Met behulp van een weerstation en een CO2-meter bracht zij samen met haar leerlingen in kaart wat de effecten van groene planten zijn op de leefomgeving. Het verschil tussen een klaslokaal met en zonder planten was overtuigend, zo geeft Van Tol aan. “De planten zorgden ervoor dat de luchtvochtigheid omhoog en de CO2 juist omlaag ging, wat heel positief is. De kinderen hebben ook een vragenlijst ingevuld voordat de planten kwamen en erna en ze gaven allemaal aan dat zij zich mét planten prettiger voelden, het gezelliger vonden en zich beter konden concentreren.”

Gezondheid schoolkinderen
De docent plaatste een oproep op Facebook met de vraag wie de klassen van basisschool DE Fontein kon voorzien van planten. Fair Flora-kwekers Bestplant, Reijm Nieuwerkerk en Fachjan reageerden positief en leverden deze week de gewenste luchtzuiverende planten af. “Dit is natuurlijk een prachtig verhaal waar wij als kwekers van groene planten alleen maar enthousiast van kunnen worden”, zo laten de drie kwekerijen gezamenlijk weten. “We zijn trots dat wij met onze producten een positieve bijdrage kunnen leveren aan een betere leefomgeving en daarmee ook de gezondheid van deze schoolkinderen. Soortgelijke initiatieven van andere scholen willen we dan ook graag steunen!”

Volgens Marijke Kieboom, directeur van basisschool De Fontein, past de samenwerking met de Fair Flora-kwekers heel goed in de onderwijsaanpak van de school. “We willen kinderen leren om te onderzoeken en dat je door te onderzoeken iets te weten komt. En we willen de kinderen samen opdrachten laten doen, samen iets laten verzorgen. Dat maakt dat we hier met elkaar voor goed onderwijs kunnen zorgen.”

Over Fair Flora
Fair Flora werd onlangs gelanceerd als hét bloemen- en plantenlabel dat transparantie biedt over de ecologische footprint van bloemen en planten. Het label, dat onder andere gedragen zal worden door telers die zijn aangesloten bij Benefits of Nature, moet telers bovendien een eerlijke prijs opleveren voor hun product.

Bekijk ook een korte video met beelden van en reacties over de samenwerking tussen de Fair Flora-kwekers en basisschool De Fontein uit Ter Aar: