Spathiphyllum op z’n best,

Hortensia op z'n mooist

Spathiphyllum op z’n best,

Hortensia op z'n mooist

Spathiphyllum op z’n best,

Hortensia op z'n mooist

Spathiphyllum op z’n best,

Hortensia op z'n mooist

Home » Duurzaam warm bij Bestplant

Duurzaam warm bij Bestplant

In november 2019 was het zo ver, Kwekerij Bestplant werd aangesloten op het aardwarmteproject Vogelaer. Met deze aanpassing in het warmtenet is een deel van de kwekerij overgestapt op duurzame en milieuvriendelijke verwarming. Een antwoord op de steeds relevanter wordende maatschappelijke vraag. Met deze stap bouwt Bestplant verder aan een duurzame toekomst.

Het duurzaamheidsvraagstuk leeft bij Bestplant continu. Dit is uiteraard duurzaamheid in combinatie met de opkweek van planten van topkwaliteit.

Tegelijk met de aansluiting op het aardwarmteproject heeft Bestplant in Poeldijk beide kassen aan elkaar gekoppeld. Het eigen leidingtracé van 2 kilometer lang was de eerste stap, waarna een waterbassin is vergraven. Tenslotte is een deel van de kas afgebroken om plaats te maken voor een warmteopslagtank van 2.400 m3.

Door beduidend minder gas te verbruiken, kwam Bestplant CO2 tekort bij de opkweek van planten. Voor de benodigde CO2 wordt nu gebruik gemaakt van een reststroom uit Rotterdam. Het resultaat van deze intensieve periode is het inzetten van 2 megawatt aan aardwarmte en het met 70% (!!!) reduceren van het gasverbruik.

Een duurzame oplossing voor Bestplant die bijdraagt aan een schonere toekomst.